MENIU

Tema ediției 2018: eco-artă

 • Condiții de participare: la concurs participă echipaje de 5 elevi cu vârste între 9 și 13 ani + un cadru didactic din unitățile de învățământ preunivesitar.
 • Etapele concursului:
  • Etapa județeană/a municipiului București va fi organizată de inspectoratul școlar până la data de 15 mai 2018. Echipajele clasate pe locul I la etapa județeană vor intra în etapa de preselecție națională.
  • Preselecția pentru etapa națională: la această etapă participă echipajele clasate pe locul I la etapa județeană. Pe baza punctajului obținut în urma preselecției, la etapa națională vor participa primele 15 echipaje calificate. Rezultatele preselecției vor fi comunicate tuturor echipajelor înscrise până la data de 15 iunie 2018.
  • Etapa națională va fi organizată de Ministerul Educației Naționale în colaborare cu Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina si Inspectoratul Școlar Județean Olt, în iulie 2018.
 1. Probele de concurs:
 • la etapa județeană – realizarea de către fiecare echipaj a unei machete cu tema „Rolul pădurilor”, din materiale reciclabile. Criteriile de evaluare a machetei sunt:
 1. Creativitate;
 2. Originalitate;
 3. Abilităţi de transmitere a mesajului legat de protecția mediului;
 4. Relaţionarea produsului cu subiectul dat şi relevanţa acestuia.

Macheta va constitui probă de concurs la etapa judeţeană, va contribui la preselecția pentru etapa națională şi va fi prezentat în cadrul etapei naţionale. Aceasta va contribui în proporţie de 40% la evaluarea finală din cadrul etapei naționale.

Criteriile de evaluare a eseului sunt:

 1. Buna cunoaștere și argumentare a subiectului;
 2. Originalitatea;
 3. Exprimarea valorilor si a atitudinilor personale legate de tema eseului;
 4. Relevanța informațiilor și armonizarea ideilor;
 5. Corectitudinea exprimării.
 • la etapa naţională, fiecare echipaj va prezenta macheta realizată pentru înscrierea la concurs și va participa la o serie de ateliere și probe specifice.
 • Date de contact organizare: profesor Cristina Vasiliu (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 0788.174.300).