MENIU

Hour of Code 2017 (ora globală de programare): 4-10 decembrie 2017

Asociația ADFABER.org dorește să promoveze în școlile și liceele din România, proiectul internațional Hour of Code (ora de programare) ce are ca scop atragerea elevilor către domeniul "Programare și Tehnologia Computerelor".

Și în acest an, România se va alătura evenimentului internațional Hour of Code, oferind profesorilor și elevilor din întreaga țară, posibilitatea să participe gratuit la o introducere distractivă în tainele programării.

Obiectivul campaniei Hour of Code este de a atrage toți elevii din România, de la grădiniță până la facultate și profesorii, indiferent de pregătirea pe care o au, să participe la un eveniment de o oră, în care se evidențiează faptul că programarea nu este complicată, este socială și distractivă.

Ministerul Educației Naționale susține și promovează participarea la acest eveniment, având la bază un protocol de colaborare încheiat cu Asociația ADFABER.org (nr. 9821/21.06.2016)

În săptămâna 4-10 decembrie 2017, orice profesor, indiferent de pregătirea pe care o are, poate parcurge alături de elevi unul din tutorialele disponibile la adresa http://ro.code.org/learn. Tutorialele se adresează tuturor, sunt intuitive și create pentru a face o introducere în programare, mai ales pentru elevii care nu sunt familiarizați cu computerul. Mai mult, există și tutoriale ce pot fi parcurse fără acces la internet.